De Tour de France neemt afscheid van de rondemissen, dat schrijft The Times. De organisatie van de Vuelta a España deed de rondemissen vorig jaar al in de ban, maar nu volgt hoogstwaarschijnlijk ook de Franse ronde. Het past volgens de Tour niet meer in deze tijd.

Darts en F1

Wielrennen is niet de eerste sport waarin podiummeisjes verdwijnen. Walk-on girls in het darten en gridgirls in de Formule 1 werden al afgeschaft omdat het als te vrouwonvriendelijk werd ervaren. Ook in verschillende voorjaarsklassiekers zijn er geen rondemissen meer te bewonderen, zoals in de wedstrijden van Flanders Classic en de Tour Down Under.

Renners reageerden vorig jaar al wisselend op het afschaffen van podiummeisjes in de Vuelta. De ene renner vond het jammer, terwijl bijvoorbeeld Mikel Landa het een goede zet vindt. “Ze zijn overbodig. Het is alsof we ze als ondergewaardeerde objecten gebruiken. Het is een ingesleten gewoonte. We moeten eens toegeven dat vrouwen op een podium plaatsen omdat ze mooi zijn en een goed lichaam hebben niet het beste beeld is dat je van ze kan geven”, aldus Landa.