Dylan Groenewegen heeft de 72e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Nederlander was in de Belgische semi-klassieker in een massasprint sneller dan Arnaud Démare, die de sprint van ver aanging.

Sprint op het nippertje

Op de Oude Kwaremont brak de koers open. Een grote greep reed weg uit het peloton met allerlei grote namen, maar Groenewegen had de slag gemist. De samenwerking vooraan was echter niet optimaal. Jasper Stuyven en Daniel Oss gingen er daarom samen vandoor en pakten een mooie voorsprong op de achtervolgers, die niet veel later werden teruggepakt door het peloton. Met een voorsprong van meer dan een halve minuut begonnen de Belg en Italiaan aan de finale, maar door een lekke band van Oss werd het voor Stuyven wel heel lastig om vooraan alleen over te blijven.

Met ongeveer twintig kilometer te gaan was het sprookje voor Stuyven uit en was het de beurt aan andere renners om aan te vallen. Julien Vermote, Julien Duval en Loîc Vliegen (die later kwam aansluiten) stormden op de finish af en even leek Vermote het te halen, maar in het zicht van de finish werd de renner van Dimension Data opgeslokt door het sprintende peloton en zag hij de overwinning naar Groenewegen gaan. Démare ging de sprint van ver aan, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats voor Sonny Colbrelli. Pim Ligthart werd knap vierde.